FOLYODA KEBAB TARİFİ

24 Aralık 2009 Perşembe0 yorum


FOLYODA KEBAB TARİFİ
Malzemeler:

2 yemek kasigi sivi yag veya 2 yemek kasigi tereyag

1,5 kilo kusbasi kuzu eti

4 adet orta boy havuc soyulmus ve kup kup kesilmis
4 adet orta boy patates soyulmus ve kup kup kesilmis
500 gr konserve bezelye
2 yemek kasigi domates salcasi

1 tatli kasigi biber salcasi


20 cm *18 cm kesilmis folyo parcalari

Dilediginiz kadar tuz

2 silme tatli kasigi karabiber

1 cay kasigi kirmizi biber


Yapılışı:


Kusbasi kuzu etlerini yagla birlikte etler iyice yumusayincaya kadar,once orta daha sonra kisik ateste pisirin.Bu sure tencerenize ve etinize gore degisebilir ama ben catal battigi zaman lif lif olan sekilde sevdigim icin 1 saatten fazla pisirdim.Etiniz pistikten sonra domates salcanizi,karabiberinizi, tuzunuzu,kirmizi biberinizi ekleyin.Isterseniz bu noktada bir tatli kasigi biber salcasini da katin,tadi daha zenginlestirmis olursunuz.


Havuclari ekleyin ve onlar biraz yumusadiktan sonra once patatesleri ekleyip biraz yumusattiktan sonra en son bezelyeleri ekleyin ve tencerenizin kapagini kapatik kisik ateste pisirmeye devam edin.Bu arada yemeginizin suyunu surekli kontrol edin,benim etim cok su verdigi icin ben ayrica su eklemedim ama sizin etiniz su vermezse biraz sicak su eklemeniz gerekebilir.


Butun bunlari yaparken onceden hazirladiginiz yagli kagitlari eger bir kitabin icinde tutarsaniz siz isinizi yaparken kivrilmalarini onlemis olursunuz. Serdiginiz her yagli yagli kagit parcasinin icine yaklasik 3-4 yemek kasigi etli sebzeli karisimdan koyup katlayın.
Hepsini katladiktan sonra firin tepsinize dizin ,tencerede kalan et suyunu kagit kebaplarinizin arasina gezdirin ve onceden 180 derece isittiginiz firinda servis yapmadan once yaklasik 15-20 dakika daha pisirin.Bu sure icerisinde firinin kapagini acmayin,pistikten sonra da firinin kapagini kapatmayin

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger