HAŞHAŞLI KURABİYE

19 Aralık 2009 Cumartesi0 yorum


HAŞHAŞLI KURABİYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER


200 gr oda sıcaklığında margarin


yarım çay bardağı sirke


1 yumurta sarısı


1 tatlı kaşığı toz şeker


1 tatlı kaşığı tuz


1 çay bardağı haşhaş


1 paket kabartma tozu


alırı kadar un


ÜZERİ İÇİN


1 yumurta akı


haşhaş


YAPILIŞLARI


Tüm malzemeler karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir hamur 10 dk dinlendirilir hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır şerit halinde uzatılır ve iki ucu birleştirilerek bükülür.(haşhaşlı olanda bir çay bardağı haşhaş hamura katılır)Önce yumurta akına sonra susama batırılır (haşhaşlı olanda haşhaşa batırılır )200 derece fırında kızarana dek pişirilir.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger