PORTAKALLI İRMİK TATLISI

19 Aralık 2009 Cumartesi0 yorum


GEREKLİ MALZEMELER:


1 litre portakal (veya çilek veya vişne veya şeftali suyu meyve tercihi tamamen size ait) (meyve suyu taze sıkılmış)


şeker (şeker miktarı seçilen meyveye ve isteğe göre ayarlanmalıdır.)


irmik (ben her 200 ml için 1 tepeli yemek kaşığı irmik kullandım)


Meyve suyu bir tencereye alınır şeker ve irmik eklenerek pişrilir kalın kıvamlı olacak irmik miktarını buna göre ayarlayın verdiğim ölçüye göre sıvık olursa sulandırılmış irmik ilavesi yapılabilir istediğiniz bir tür kalıpta ben süt fincanı kullandım .kalıbı ıslatarak sıcak tatlıyı doldurun buzdolabında iyice soğutun ters çevirin ve istediğiniz gibi süsleyin.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger