Cevizli patlıcan Tarifi

2 Ocak 2010 Cumartesi0 yorum

5 kişilik
1 kg. patlıcan
4 yemek kaşığı un
750 gr. domates
10 diş sarımsak
100 gr. ceviz
Yarım çay bardağı Orkide zeytinyağı

Patlıcanları yuvarlak olarak keselim. Tuzlu suda biraz beklettikten sonra kızartalım. Isıya dayanıklı bir fırın kabına dizelim. Domatesleri soyup rendeleyelim. Sarımsakları soyup iyice ezelim. Unu zeytinyağında kavurup, içine domates, sarımsak ve tuz katalım. Pürüzsüz ve koyu kıvamlı olunca sirke ve dövülmüş ceviz içini ilave edelim. Hazırladığımız sosu patlıcanların üzerine döküp, en üstü kızarıp, kesilecek katılığa ulaşana kadar fırınlayalım. Soğuyunca da dilimler keserek servis yapalım. Afiyet olsun.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger