Karnabahar musakka

2 Ocak 2010 Cumartesi0 yorum

MALZEMELER

(5 KİŞİLİK)

1 adet karnabahar

1 su bardağı su

2 çorba kaşığı Orkide margarin

1 adet soğan

250 gr. kıyma

2 diş sarımsak

1 çorba kışığı salça, tuz, karabiber

Yarım limonun suyu

1 su bardağı haşlanmış nohut



Karnabaharı bütün olarak tencereye oturtalım. 1 su bardağı su ile haşlayıp yarı yarıya piştiğinde ateşten alalım. Küçük dallara ayırıp yayvan bir tencereye dizelim. Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı margarini eritip küçük doğranmış soğanı ve kıymayı ekleyip, kavuralım. Kıyma kavrulduğunda 2 diş sarımsağı, bir çorba kaşığı salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip 2 dakika daha kavuralım. Üzerine limon suyunu ve karnabaharın haşlama suyunu ilave edip ateşten alalım. Kıymalı harcı karnabaharların üzerine aktarıp, 1 su bardağı haşlanmış nohut katarak pişirelim. Piştikten sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger