Gerdan tatlısı Tarifi

2 Ocak 2010 Cumartesi0 yorum

1 adet koyun gerdanı

2,5 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su

Yarım limon suyu

1 fincan ağartılıp, ikiye ayrılmış kavrulmuş badem

1 çay kaşığı tarçın

3-4 adet karanfil



İşte tatlımız: Koyun boynunu bir gece suda bekletip, kanlarından arındırıp, temizleyelim. Ertesi gün yıkayıp düdüklü tencerede haşlayalım. Soğutup kemiklerinden ve yağlarından temizleyelim. Etleri lif lif tiftelim. Bir tencereye su ve şeker koyup şeker eriyince, içine etleri boca edilip, şuruplu bir tatlı elde edelim. Yarım limonun suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatalım. Sulu ya da koyu olmayacak şekilde kıvama gelince tarçını da ekleyip bir taşım kaynatalım. Bademleri ilave edip karıştırarak ocaktan alalım. Dinlendirip ılınan tatlıyı ikram edelim. Afiyet olsun.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger