Fırında hindi budu tarifi

2 Ocak 2010 Cumartesi0 yorum


4 kişilik

2 adet hindi budu

1 çay bardağı Orkide sıvı yağ

2 çay kaşığı kekik

2 çay kaşığı kırmızı biber

2 çay kaşığı karabiber

Tuz

6 adet patates

2 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ

Süslemek için: Bol çeşit sebzeler


Sıvı yağa tuz, bir çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı kırmızıbiber ve kekiği karıştıralım. Hindi budunu bu barahatlı yağa bulayalım. Yanman fırın torbasının içine alıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 40-50 dakika pişirelim. Patatesleri haşlayıp rendeleyelim. Teflon tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alıp, rendelenmiş patatesi yağda kızartalım. Servis tabağına alalım. Üzerine hindi budunu koyup, çeşitli sebzelerle süsleyip, servis yapalım. Afiyet olsun.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger