Zeytinyağlı türlü nasıl yapılır

2 Ocak 2010 Cumartesi0 yorum


5 kişilik

2 adet havuç,

2 adet kereviz

2 adet pırasa

2 adet soğan

3 adet patates

1 su baradğı Orkide zeytinyağı

1 çay bardağı pirinç

2-3 dal maydanoz ve dereotu

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı toz şeker

Tuz, karabiber

Havuç, patates ve kerevizi yıkayıp kabuklarını soyalım. Pırasayı 2 cm. boyunda keselim. Havuç, patates ve kerevizi küp küp doğrayalım. Zeytinyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek kavuralım. Sırası ile havuç, patates ve kerevizi ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Tuz, karabiber ve toz şekeri ekleyip karıştıralım. Son olarak yıkanmış pirinci ekleyelim. Üzerine suyu gezdirelim. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis tabağına alalım. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyip soğuk olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger