HAMİLEYKEN SAÇ BOYATMAK

27 Kasım 2012 Salı0 yorum

HAMİLEYKEN SAÇ BOYATMAK
Hala net bir yanıtı bulunmayan bu konuya değinmek istedik. Öncelikle şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki; şimdiye kadar yapılan çalışmaların hiçbirinde hamilelikte saç boyatmanın zararlı olabileceğine yönelik bir bulgu elde edilememiştir. Konu hakkında dünyadaki en saygın kurumlardan birisi olan ve üreme sistemi üzerindeki potansiyel riskleri inceleyen Amerikan Teratoloji Enformasyon Servisi, “eldeki veriler sınırlı olmasına rağmen çok büyük bir olasılıkla hamilelikte saç boyatmak güvenlidir” şeklinde bir açıklama yapmışt. Benzer şekilde Amerikan Obstetrisyenler ve Jinekologlar Derneği (ACOG) da hamilelikte saç boyatma ve permanın sakıncalı olmadığını duyurmuştur.
Bilinen bir başka gerçek ise saç boyalarındaki kimyasal maddelerin hemen hepsinin yüksek düzeyde toksik olmasıdır. Bu yüzden her ne kadar bebeğe geçişi hakkında kesin bilgiler olmasa da saç boyama mümkünse gebeliğin 3′üncü ayından sonra bitkisel boyalarla yapılması ve renk açıcı maddelerin (röfle,meç v.s) kullanılmasını tavsiye etmiyoruz çünkü tüm maddelerin saç kökleri ve saç cildinden kana geçtiklerini biliyoruz. Bu nedenle saça uygulanan şey boya veya başka bir maddeyse mümkün olduğu kadar ciltle teması az olmalı.
Eğer boyama işlemini evinizde yapacaksanız ellerde mutlaka eldiven olmalıdır. Ortamın havalandırılması da iyi yapılmalıdır çünkü; boya yapılan ortamdan havaya birçok ağır metaller ve amonyak türevleri yayılır ve nefes yoluyla vücuda geçebilir.
Bitkisel boyaların içinde bulunan saf kınanın uzmanlar tarafından emniyetli olduğu söyleniyor. Yalnız piyasada bulunan “kına” adı afonda birçok üründe ilave maddelerin de olduğu vurgulanmaktadır. Lütfen bunlarada dikkat ederek tercih yapın.
Hamilelik süreci boyunca gönül rahatlığıyla saç nemlendiricisi, saç bakım şampuanı, saç jölesi, köpük ve saç spreyi kullanabilirsiniz. Bu tür ürünlerin sizlere ve bebeğinize bir zararı bulunmamaktadır.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger