SİYAH NOKTALARDAN KURTULMANIN YOLLARI?

27 Kasım 2012 Salı0 yorum


SİYAH NOKTALARDAN KURTULMANIN YOLLARI?Siyah noktalar cilt üzerinde bulunan noktaları kir, yağ ve pislik gibi nedenlerde dolayı içi dolarak siyah nokta haline alması şeklidir.
Eczanelerde satılan siyah nokta bantları sayesinde (siyah noktalarınız çok derin değilse) siyah noktalardan kurtulabilirsiniz. Dogal yollar arıyorsanız aşagıdaki tavsiyelerimizden yararlanabilirsiniz.
Buhar Banyosu
Siyah noktalar zamanla katı bir hal aldığından dolayı buhar sayesinde yumuşatarak çıkması sağlanabilir. Yada aşağıda anlatacağımız işlemleri güzel bir sıcak banyodan sonra da gerçekleştirebilirsiniz.
Öneri 1:
Yarım su bardağı suyun içerisine 2 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin ve kaynatın. Kaynamış olan bu karışımı bir kaba koyarak kucağınıza alın. Büyük bir örtüyü başınızın ve kabın üzerinde tutarak kaptan gelen buharı yüzünüze gelmesini sağlayın. 15 dakika süre ile yapacağınız bu işlemden sonra yüzünüzü sabunla yıkayın.
Öneri 2:
Kuru yulaf ezmesine sıcak su ilave ederek lapa haline getirin. Lapa haline gelen bu karışımı maske şeklinde yüzünüze sürün. Bu maske ile cildinizdeki pisliklerden ve siyah noktalardan kurtulabilirsiniz.
Öneri 3:
yoğurt ve limon suyu ile siyah noktalarınızdan kurtulmanız mümkün. Yapmanız gereken, 1 yemek kaşığı yoğurt içerisine 10 damla limon sıkıp karışıtırın. Karıştırdığınız bu karışımı siyan noktanın bulunduğu yerlere sürün.1 – 2 saat süre ile yüzünüzde bekledikten sonra yoğurt yüzünüzde kuruyacak ve ılık suyla yıkayın. Kuruyan yoğurt beraberinde siyah noktaları götürecektir.
Öneri 4:
Bu bitkisel cilt maskesi yukarıda önerilerin yetersiz kaldığı siyah noktalardan kurtulabilirsiniz. Bunun için gerekli malzemeler
1 tatlı kaşığı badem yağı
1 tatlı kaşığı limon suyu,
1 tatlı kaşığı bal
1.5 tatlı kaşığı kil
Bu malzemeleri birbiriyle karıştırarak siyah noktalarınızın bulunduğu bölgeye sürün ve 1 saat boyunca bekletin. Sonrasında ılık su ile yıkayın.
Öneri 5:
Bu öneri ise her evde bulunabilecek malzemelerle yapılabilen kolay bir maske. Bir kaşık yoğurt ile bir kaşık mısır ununu homojen olana kadar karıştırın. Bu karışımı yüzünüze uygulamadan önce yüzünüzü yıkayın ve hafif nemli iken bu karışımı siyah noktaların olduğu bölgeye sürerek 5 dakika boyunca ovalayın. Sonrasında 5 dakika süre ile yüzünüzde kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Sonuçları görünce bize teşekkür edeceksiniz.
Öneri 6:
Çene ve burun bölgesindeki siyah noktalar için;
2 tatlı kaşığı süt
4 tatlı kaşığı mısır unu
Tüm malzemeyi birbiri ile karıştırarak siyah noktaların olduğu bölgeye sürüyoruz. 20 dakika süre ile bekledikten sonra ovalayarak ılık su yardımıyla yüzümüzü temizliyoruz.
Öneri 7:
Yaş mayayı su ile krem olana kadar karıştırın. Hazır hale geldikten sonra siyah noktaların bulunduğu bölgeye sürün ve kuruyana kadar bekleyin. Sonrasında ılık su ile yüzünüzü yıkayın. Yüzünüzü yıkadıktan sonra su bazlı veya süt bazlı nemlendiriciler ile son bakımını yapın. Bu uygulamayı 1-2 hafta boyunca sürekli yaptığınızda siyah noktalardan kurtulmuş olacaksınız.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger