malzemeler
1. 250 gr kıyma
2. 1 kg patlıcan
3. yoğurt
4. 2 diş sarmısak
5. 1 tatlı kaşığı karabiber
6. 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
7. 2 yemek kaşığı tereyağ
8. tuz
9. nane
10. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
yapılışı
1. patlıcanları bir kaç yerinden delerek fırında közleyin.
2. kıymayı bir tavada suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. suyunu çektikten sonra üstüne zeytinyağını dökün pişirmeye devam edin. pişene kadar içine birşey koymayın. kıyma piştikten sonra üstüne karabiber ve tuzu ekleyin.
3. çukur bir kapta sarmısaklı yoğurt hazırlayın. üstüne nane serpin.
4. közlenmiş patlıcanı tuzunu ekleyerek blendırdan geçirin.
5. bir tavada tereyağında kırmızı biberi kavurun. yakmadan (:
5. közlenmiş patlıcanın üstüne yoğurt, onun üstüne kıyma, kıymanın üstüne de kırmızı biberli tereyağını dökerek servis yapın. afiyet olsun.
Yorum Gönder