Cikolatali Islak kek
Malzemeler:
250 g margarin
2 su bardağı toz şeker
3-4 yemek kasigi Kakao
2 yemek kasigi Cappucino Tozu
1 su bardağı süt
200 ml çiğ krema
3 yumurta
1 poşet Vanilin
2.5 su bardağı un
1 poşet Hamur Kabartma Tozu
Yapilisi:
Margarin, şeker, kakao,cappucino tozu, vanillin, süt ve çiğ kremayi devamli karıştırarak ocakta bir tencerenin icinde eritin ve kaynatın. Ocaktan alıp soğutun ve 2 su bardağını ayırın. bir kabda geri kalanına sırasıyla yumurtaları, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ilave edip çırpın. karışımı yağ ile fırçalanmış dikdörtgen bir kalıba dökün. önceden 160 C'ye ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirin ve halen sicakken dilimleyin, 5 dakika daha bekletin ve üzerine ayırdığınız kremali karışımı dökün. Soğutup hindistan cevizi ile süsliyerek servis yapın.
Yorum Gönder