Malzemeler:
- 1 adet bayat francala ekmeği
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- İnce bir limon dilimi
- 1 fiske tuz
- Süslemek için:
- 1 poşet kremşanti
- 1 çay bardağı süt
- 1 kase vişne
- 1 kase ceviz
Hazırlanışı:
Bayat francalayı 1 santim kalınlığında dilimleyin. Yumurtaları bir fiske tuzla çırpın. Sütü bir tabağa koyun, dilimleri arkalı önlü süte batırıp çıkarın. Sıvı yağı tavada kızdırın, sütlü ekmekleri çırpılmış yumurtaya bulayıp yağda arkalı önlü kızartın. Soğuk şerbete atın. Şerbeti toz şeker, su ve limon dilimi ile kaynatıp soğutun. Kremşantiyi sütle çırpın. Krema torbasına doldurup tatlının üzerini süsleyin. Vişne taneleri ve kıyılmış cevizle süsleyip servis edin
Yorum Gönder