Flantaart

26 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Flantaart
(6-8 kisilik)

Malzemeler
Hamuru icin
200 gr yumusak tereyagi
100 gr pudra sekeri
1 yumurta
300 gr un

Flan icin
600 ml sut
6 yumurta
130 gr pudra sekeri
1 vanilya cubugu (yoksa 1 paket vanilin)

Yapilisi
1) Hamur icin seker ve yagi bir kapta iyice karistirin. Daha sonrasinda yumurtayi ekleyip iyice karistirin. En son unu hamura ekleyin ve homojen bir hamur elde edene kadar elinizle yogurun. Strec folyoya sarip buzdolabinda 2 saat dinlendirin.

2) Mikserin hamur uclari ile hamuru 1-2 dakika karistirin (ben bu asamayi yapmadim). Daha sonra 22 cm'lik bir kalibi yaglayip hamuru icine yerlestirin (ben borcamin kucuk yuvarlak tepsisini kullandim). Derin dondurucuda 2 saat bekletin. Isterseniz buraya kadar olan kismi bir gun onceden gerceklestirip derin dondurucuda 1 gun bekletebilirsiniz, sonuc daha iyi olacaktir.

3) Ic malzemeyi hazirlamadan once firini 180 dereceye isitin.

4) Sutu seker ve kesilip ic ozutu cikarilmis vanilya ile birlikte kaynatin. En son kaynadiktan sonra vanilya cubugunu karisimdan cikarmayi unutmayin.

5) Yumurtalari cirpin. Sicak sutten kepce ile yavas yavas yumurta kabina aktarin. Bir yandan da mikserle cirpin (yumurtalarin pismemesi gerekiyor).

6) Buzluktan cikardiginiz kalibin icindeki hamurun ortasina hazirladiginiz yumurtali sutu dokun. Tamamen kalibin ustune kadar doldurun. 40 dakika firinda pisirin (30 dakika orta rafta son 10 dakikasini bir ust rafta pisirebilirsiniz ustunun daha kizarik olmasini isterseniz). Ustunu benimkinden daha fazla kizartabilirsiniz.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger