kestaneli tavuk butları

25 Eylül 2009 Cuma0 yorum



malzemeler

1. 6 adet tavuk butu
2. 2 adet soğan
3. 1 tatlı kaşığı tarçın
4. 1 tatlı kaşığı zencefil
5. 1. tatlı kaşığı köri
6. 1,5 yemek kaşığı bal
7. 300-350 gr kestane (fırında pişmiş)
8. 1 tatlı kaşığı karabiber
9. tuz
10. 2 yemek kaşığı tereyağı
11. 2 yemek kaşığı sıvıyağ
12. 1 su bardağı sıcak su
yapılışı
1. tavukları yıkayın suları süzülsün. bu arada tencerede yağları kızdırın. doğradığınız soğanları yağın içinde soteleyin. soğanlar pembeleşince içine tarçın, zencefil ve köriyi atın. aslında orjinal tarifte köri yerine safran kullanılıyor ama köriyle de muhteşem oldu. tavuk butlarını ve sıcak suyu da içine ekleyin. karabiber ve tuzu da ilave ettikten sonra 25 dakika boyunca kapağını açmadan pişirin.
2. butlar piştikten sonra onları tencereden çıkartın. tenceredeki karışıma 1,5 yemek kaşığı bal ekleyip kestaneleri içine atın. 10 dk boyunca kestanelerin bu bal sosunu iyice içine çekmesini sağlayın. daha sonra kenara aldığınız butları tekrar tencereye koyun 5 dk daha pişirin. nefis oluyor. mutlaka deneyin.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger