malzemeler
1. biber ve acur (5 lt lik turşu kabı için)
2. 1 el basımı sirke (bu şu demek oluyor; sirke şişesini alttan elinizle kavrayacaksınız, 4 parmak gelen miktar kadar)
3. 10 bardak su
4. yumurta ayarı deniz tuzu (bu ne kadar; yıkadığınız yumurtayı suya koyuyorsunuz yumurta yukarı çıkana kadar azar azar tuz ekliyorsunuz)
5. 1 bardak şeker
6. 1 kaşık limon tuzu
7. 3-4 diş sarmısak, 1 bardak maydanoz yaprağı
8. üzeri için ağırlık. biz asma dalı kullandık.
yapılışı
1. biberleri ve acurları yıkayın. çürük olanları ayıklayarak. 10 bardak suya yumurta ayarı vererek tuz ekleyin. sirke, 1 bardak şeker ve limon tuzunu da ilave edin. maydanoz ve sarmısaklarla beraber biber ve acurları düzgün bir şekilde turşu kabına dizin. su karışımını biber ve acurların üstüne boşaltın. yukarı çıkmaması için ağırlık yerine asma dalları koyabilirsiniz. sarı bir renk alınca turşu olmuş demektir.
Yorum Gönder