Yoğurtlu Ispanak Tarifi

25 Eylül 2009 Cuma0 yorum



malzemeler
1. 1 kg ıspanak
2. 1 büyük soğan piyazlık doğranmış
3. 1 yemek kaşığı domates salçası
4. 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
5. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
6. 1 çay bardağı pilavlık bulgur
7. 1 tatlı kaşığı karabiber
8. tuz
9. 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
10. 8-9 adet brüksel lahanası
11. 1 diş sarmısak
yoğurtlu sos
yoğurt
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı süt kreması
yapılışı
1. tencerede ayçiçek yağı kızdırılır. doğranmış soğanlar atılır. pembeleşinceye kadar kavrulur. dövülmüş sarmısak eklenir. ateşte biraz çevrilir. salça eklenir. yıkanmış ıspanaklar tencereye ilave edilir. ıspanaklar aşağı doğru inince brüksel lahanaları ve bulgur atılır. baharatlar da eklendikten sonra zeytinyağı üzerinde gezdirilir. yaklaşık 20 dakika pişirilir.
2. dövülmüş sarmısağı krema ve yoğurtla karıştırın. krema gerçekten çok hoş bir tat veriyor.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger